Futsalisté SAT-ANu zahájili přípravu dřív, chtějí proniknout do semifinále

Kladenský zástupce v nejvyšší soutěži posiluje s cílem prorazit mezi elitu. Po neúspěchu v minulé sezoně, kdy se SAT-AN neprobojoval do vyřazovací části o mistrovský titul, přistupuje mužstvo kolem trenéra Hlaváče k přípravě ještě zodpovědněji, než kdykoli v minulosti.

Futsalisté SAT-ANu zahájili přípravu o dva týdny dřív než obvykle (Foto: KL)

Futsalisté SAT-ANu zahájili přípravu o dva týdny dřív než obvykle (Foto: KL)

SAT-AN proto zahájil přípravu na mistrovskou sezonu o čtrnáct dnů dříve, než bylo v kladenském klubu zvykem. V tuto dobu už mají týden tréninkových dávek za sebou.

„I v tom se současná příprava na ligu liší od těch předcházejících. Sestavoval jsem její základ sice jako vždy sám, ale tentokrát jsem některé věci konzultoval s fotbalovým trenérem Martinem Čurdou. Zásadní změnou ovšem je počet tréninkových jednotek. Do haly chodíme třikrát týdně, v minulosti to bylo dvakrát. Takhle aspoň hráči, kteří z různých důvodů nemohou na jeden z tréninků, trénují dvakrát, kdežto předtím to bylo je jednou a to je na nejvyšší soutěž žalostně málo,“ vysvětluje Petr Hlaváč, který SAT-AN povede ve třetí sezoně v řadě.

Zvýšením tréninkových dávek chce hlavní kouč předejít obvyklým výkonům SAT-ANU na začátku ligy. Mužstvo pokaždé působilo nerozehranným těžkopádným dojmem. Bodové ztráty pak na konci soutěže měly na svědomí horší postavení SAT-ANu v závěrečné tabulce. V posledních kolech se vždy v klubu mísily obavy z možného sestupu s kalkulacemi nad možnými bodovými zisky pro lepší výchozí pozici ve čtvrtfinále play off.

„Kádr jsme nyní výborně posílili a pomýšlíme na umístění, které zaručí, že se v prvním kole play off vyhneme nejlepšímu týmu po základní části,“ věří Hlaváč.

Frič s Pleyerem, kteří přišli z pražských Bohemians, jsou velmi zkušení hráči a v osobě Friče dokonce Kladno získává do svých řad velezkušeného reprezentanta. „Jejich příchodem se zvedla kvalita i konkurence nejen v první čtyřce, ale v celém mužstvu. Jestliže jsme v minulosti měli problém zapsat na soupisku deset kvalitních hráčů, teď se třeba někdo z minulého základu ani nedostane na lavičku. Kromě výše zmíněných posil totiž zkoušíme ještě tři nové hráče z Kladenska, a pokud vím, nikdo by neměl kádr opustit,“ upozorňuje trenér SAT-ANu.

Přestože Hlaváč věří, že udrží kádr čtrnácti hráčů pohromadě, ve futsalových kuloárech se mluví o odchodu kladenské opory Šnídla. „To je pravda. Nad jeho setrváním v Kladně si spolu sedneme v tomto týdnu. Věřím, že zůstane,“ dodává Hlaváč.

V přípravném období má SAT-AN v plánu sehrát minimálně čtyři utkání – 15. srpna s Mělníkem, 22. s Teplicemi, 29. s Kadaní a 6. září s pražskou Slavií. O týden později zahájí Kladenští ligu domácím utkáním s Chrudimí.

.

Autor: Jan Murárik