Kladenský SAT-AN odjel z Chrudimi se vztyčenou hlavou

Úvodní kolo nejvyšší futsalové soutěže zaznamenalo v Chrudimi očekávaný výsledek – domácí obhájce titulu porazil kladenský SAT-AN 4:0 (3:0). Hosté uhráli nejen slušný výsledek, ale ve druhém poločase podali velmi dobrý výkon.

Marek Chrobák patřil v Chrudimi k nejlepším hráčům SAT-ANu (Foto: KL)

Marek Chrobák patřil v Chrudimi k nejlepším hráčům SAT-ANu (Foto: KL)

Chrudimští, kteří v Česku jen těžko hledají výkonnostní konkurenci a v Evropě patří k tomu lepšímu z furalového světa měli podle papírových předpokladů nastřílet Kladenským šest sedm branek. Že se tak nestalo, je dílem štěstí na straně hostů a dílem jejich poctivého výkonu ve druhém poločase.

„Odehráli jsme slušný zápas s přijatelným výsledkem, když domácí zahodili několik vyložených šancí. Zvláště v prvním poločase trefili třikrát tyč. My jsme v prvním dějství řešili situace v útoku, bohužel, zbrkle nebo vůbec. V druhé půli jsme se zlepšili, vyprodukovali jsme několik střel a hlavně domácí jsme pustili pouze k jediné brankové střele. Škoda jen, že jsme aspoň jednou neskórovali. Do dalších zápasů je ale na čem stavět,“ komentoval pro Listy utkání Marek Chrobák.

Podobného názoru je i největší letní posila kladenského mužstva David Frič: „Můžeme být spokojeni s naší dobrou hrou dozadu a s výkonem brankáře. V nasazení a sebeobětování nás Chrudim nepředčila a to zřejmě rozhodlo o tom, že jsme neutrpěli debakl.“

V druhém kole Chance futsal ligy přivítá SAT-AN ve sportovní hale brněnské Tango (20.30).

Branky: 10. Mareš M., 15. Max (Dentinho), 16. Max (Slováček), 31. Dentinho

FK ERA-PACK Chrudim: Žďánský – Mareš R., Max, Dentinho, Rešetár, Koudelka, Chmelík, Slováček, Mareš M.

SAT-AN fight club Kladno: Konečný – Junek, Müller, Frič, Pleyer, Jaráb, Abrhám, Vašák, Hafenrichter, Výborný, Chrobák, Studený.

.

Autor: Jan Murárik