ROZHODLA POSLEDNÍ VTEŘINA

Kladenští futsalisté nepřekonali překážky, s kterými se v dvanáctém kole Chance futsal ligy museli potýkat a na půdě brněnského Helasu podlehli 2:3 (0:2).

SAT-ANi se o lepší výsledek připravili vlastní nepřesností při zakládání protiútoků. Chyběl o více přesných finálních přihrávek a po nich i přesná střelba.

Po snížení náskoku domácích z prvního poločasu Kladenští několikrát minuli o kousek odkrytou část brněnské branky. Hosté si vybrali i pořádný kus smůly. Například, když čtyři minuty před koncem zápasu proletěl střílený centr podél brankové čáry, aniž by ji míč překročil celým objemem.

Trenéru Jiránkovi nezbylo nic jiného, než sáhnout k power play. A riskantní tah se mu vyplatil. Kladenští je umí zahrát velice dobře a Helas jejich tlaku neodolal. Na konci ťukesu stál Šnídl, který brněnskému gólmanovi zahrál na jeho housličky…
Avšak radost z bodu, který byl už na dosah, měla jepičí život. Kladno už v několika zápasech inkasovalo v závěrečných vteřinách. A stejný scénář prožili i v Brně. Později už ani inkasovat gól nemohli – míč prošel za Tetourova záda vteřinu před závěrečným hvizdem rozhodčího! Porážka zanechal Kladenské na devátém místě Chance futsal ligy. Tedy na příčku, která je mimo play off. Do vyřazovacích bojů je ale ještě daleko a šance Kladna stále žije.

„Frustrace na naší straně je obrovská. Sud pískl nesmyslnou penaltu, jim neuznal nesmyslně gól, prostě hrozný zápas po všech stránkách. Časomíra fungovala, jak chtěli domácí… Na Helasu jsme bodovat asi nesměli. Kdoví, jak to bylo s tou poslední vteřinou. Samozřejmě nemáme si nechat ten gól dát, ale podmínky pro futsal byly otřesné. Štve mě to o to víc, že domácí nic nehráli a druhý gól dali z ničeho. Bohužel. Teď se zaměříme na video a věřím, že v dalším kole porazíme Slavii. Liga se přehoupla do druhé poloviny a před námi je ještě dost zápasů, abychom se v tabulce posunuli výš. Těší mě, že jsme si dokázali, že futsal umíme, a že jsme schopní hrát dobře s každým soupeřem,“ uvedl po utkání kladenský trenér Jiránek.

Už v pátek se mohou Kladenští svému cíli přiblížit výhrou nad Pražany, které hostí ve sportovní hale od půl deváté večer.

autor: Jan Murárik

Helas Brno – FK SAT-AN Kladno 3:2 (2:0)

Branky a nahrávky: 9. D. Cupák, 17. Ovčačík (Lerch), 40. Ovčačík (Havel) – 32. Abrham (Čurda), 39. Šnídl (Junek). Rozhodčí: Kabeláč – Molík. ŽK: D. Cupák – Jaráb, Müller.

Helas Brno: Šimon (Dang) – D. Cupák, Havel, Lerch, Ovčačík, Lidmila, Vlach, Havlík, Bobylev, Klimeš, Šplíchal. Trenér Jan Loup.

Kladno: Tetour (Konečný) – Junek, Výborný, Veselý, Jaráb, Abrham, Šnídl, Čurda, Müller, Fitzel. Trenér Jakub Jiránek.