SAT-AN Konečný: Soupeře předem nestuduji, v lize můžeme porážet většinu týmu

V brance futsalového SAT-ANu předvádí excelentní výkony. Také jeho zásluhou je kladenské mužstvo v horní polovině Chance futsal ligy. A na jeho formu budou v pátek SAT-ANi spoléhat v duelu s Teplicemi, lídrem tabulky. Gólman Marek Konečný zase sází na dobře zvolenou taktiku a bojovnost spoluhráčů.

Marek Konečný, jasná jednička v brance SAT-ANu (Foto: KL)

Marek Konečný, jasná jednička v brance SAT-ANu (Foto: KL)

Čím to je, že jste se dostal do tak parádní formy?

Těžko říct. Soukromí i školu mám v pohodě, takže to bude asi tím, že celé mužstvo hraje dobře. Hlavně dobře bráníme.

Benago, které aspiruje na černého koně soutěže, jste porazili z velké části díky vašim jistým zásahům. O několik dnů později jste prohráli smůlovatě s Chrudimí o tři branky. Byl mezi těmito soupeři velký rozdíl?

Benago bylo z mého pohledu pro nás těžší soupeř. Vyrovnání ke konci zápasu viselo ve vzduchu, naštěstí jsme je k tomu nepustili. Proti obhájci titulu se mi chytalo lépe. Chrudim jakmile získala tříbrankový náskok, tak se už nikam nehnala a jen čekala, co uděláme my. Bohužel, gól jsme jim nedali.

Nezměnil jste v průběhu sezony styl chytání, nebo za vším dobrým je vaše pečlivá příprava na soupeře?

Chytám pořád stejným stylem a soupeře nijak pečlivě nesleduji. V naší lize je první trojka hodně silná a ostatní týmy hrají na podobné úrovni. Máme na to, abychom z nich poráželi kohokoliv.

Do sportovní haly nyní míří lídr tabulky teplická Balticflora. Jakou hru podle vás předvedou?

Myslím si, že nás čeká podobný zápas jako s Chrudimí. Ani na ně se nějak zvlášť připravovat nebudu. Taktiku nechám na trenérovi a spolehnu se na spoluhráče, že mě nenechají na holičkách.

.

Autor: Jan Murárik