SATANI PADLI I NA PŮDĚ POSLEDNÍHO MĚLNÍKA

Přestože futsalisté Olympiku Mělník ztratili v Chance futsal lize i teoretickou šanci na záchranu, dočkali se premiérového vítězství. Bohužel proti SAT-ANu Kladno, který dlouhodobě hledá ztracenou pohodu a vedle Olympiku je právě on nyní hlavním kandidátem na sestup. Prohrál už devět zápasů v řadě!
 
V duelu dvou celků uzavírajících tabulku měl o co hrát především ten hostující. Jenže znát to bylo snad jen jeho zvýšenou nervozitou, která s nepříznivým výsledkem rostla a vygradovala se závěrečným hvizdem, kdy bylo na hřišti poměrně dusno.
 
Výkonem a nasazením se domácí soupeři v bojovném a „živelném" utkání zcela vyrovnali a potvrdili svá předzápasová slova o tom, že chtějí v lize urvat alespoň jednu výhru. Mezi 14. a 23. minutou dokonce střelecky excelovali a otočili z 0:1 až na 4:1. Vyhráno ale ještě zdaleka neměli.
 
Vše rozlouskla až hostující power-play. Kladenští se v ní nejdříve dostali dvěma góly na kontakt, jenže ihned poté je brankář Machulka ztrestal přes celé hřiště do prázdné brány a vrátil domácím bezpečný náskok. Opětovné snížení hostujícího kapitána Abrhama zařídilo drama až do úplného konce. Jako vítězové z něj ovšem vyšli po další trefě do prázdné v závěrečných vteřinách domácí. 
 
autor: Luboš Kurzweil, Rudolf Muzika, KV
SK Olympik Mělník – FK SAT-AN Kladno 6:4 (3:1)
 
Branky a nahrávky: 14. Buzek (Gabčo), 18. Brožek, 20. Gabčo (Brožek), 23. Dvořák, 32. Machulka, 40. Šuba ml. – 6. Pleyer (Müller), 30. Abrham (Pleyer), 32. Šnídl (Fitzel), 38. Abrham (Fitzel). Rozhodčí: Šmíd – Milner. ŽK: Šuba ml. – Fitzel, Fujdiar. ČK: 26. Fujdiar (K). Diváci: 100.
 
Mělník: Machulka (Jenč) – Dvořák, Šuba ml., Buzek, Malinský, Malák, Vokoun, Gabčo, Brožek. Trenér Pavel Šuba st.
 
Kladno: Konečný (Sochůrek) – Müller, Abrham, Šnídl, Výborný, Jaráb, Fujdiar, Fitzel, Pleyer, Čurda, Fichtner. Trenér Jakub Jiránek.