SATANI PŘEKVAPENÍ NEPŘIPUSTILI. OLYMPIK ODJÍŽDÍ S PRÁZDNOU.

Satani přívítali v 8. kole CHANCE futsal ligy poslední celek soutěže Olympik Mělník. Role favorita se zhostili správně a zvítězili 4:2.

Do sestavy se po dvou zápasech vrátil Petr Pleyer a jeho "come back" dopadl na výbornou. Už ve 2. minutě si zpracoval dlouhý pas Čurdy a zblízka propálil hostujícího golmana. O deset minut později si oba hráči spolupráci zopakovali a Pleyer zvyšoval do odkryté branky na 2:0. Domácí tým byl v prvním poločase jasně aktivnější, ale díky občasným nepřesnostem nebyl rozdíl skóre vyšší. Olympik se soustředil především na bránění a spoléhal na brejky, které však své ovoce nepřinesly.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté a již ve 23. minutě byl stav faulů 2:2. Nicméně se ve 25. minutě po asistenci Junka prosadil ranou na zadní tyč Fitzel - 3:0. Dalších pět minut se hra spíše kouskovala. Ve 29. minutě se do šance dostal Trnka, jehož tvrdou střelu brankář Mělníku vyrazil. K odraženému míči se však dostal Fitzel a svou druhou brankou v utkání zvýšil již na 4:0. Hosté vzápětí sáhli po powerplay, kdy do konce utkání zbývalo 11 minut. Při dlouhé poweplay si hosté vytvořili čtyři slibné příležitosti, z nichž dvěmi dokázali výsledek korigovat. A protože se neujal žádný z domácích pokusů do prázdné branky, utkání skončilo 4:2.

Trenér Kladna Jakub Jiránek si první půli pochvaloval: „V prvním poločase jsme hráli dobře a podle našich představ. Vedli jsme dva-nula, ale druhá půle už byla hodně slabá. Nějak nám to přestalo jít. Kluci už asi myslel, že to půjde samo a je hotovo. Dva hloupé góly jsme dostali při power play, kdy jsme měli míč odkopnout z brankové čáry. Možná jsme měli dát víc gólů. Jsem rád, že se prosadil Pleyer, ten to potřeboval.“

„Herně se nám utkání vůbec nepovedlo,“ uznal mělnický trenér Pavel Šuba a vysvětlil proč: „Myslím si, že to byl náš suverénně nejslabší výkon. Kladno bylo ve všem lepší – s balonem, v rychlosti. My jsme hráli bojácně a nedůrazně. Pouze jsme staticky bránili. V power play jsme si vytvořili asi pět gólových šancí, z nichž jsme dali dva góly. Kladno nás přehrálo víc než Chrudim.“

autor: KV, Michal Pavlík

FK SAT-AN Kladno – SK Olympik Mělník 4:2 (2:0)

Branky a nahrávky: 2. Pleyer (Čurda), 14. Pleyer (Čurda), 25. Fitzel (Junek), 29. Fitzel (Trnka) – 33. Dvořák, 40. Hanzlík (Dvořák). Rozhodčí: Henych – Chládek. Bez karet.

Kladno: Konečný (Tetour) – Junek, Müller, Pleyer, Abrham, Výborný, Trnka, Fitzel, Čurda, Slavík. Trenér Jakub Jiránek.

Mělník: Machulka (Jenč) – Gabčo, Malák, Banovič, Hanzlík, Šmidrkal, Dvořák, Brožek, Šimandl, Weiner. Trenér Pavel Šuba.