SATANI PROLOMILI NEPŘÍZNIVOU SÉRII. PORAZILI HRADEC!!


Takhle se hraje o záchranu! Kladenští Satani se nevzdali a přes všechna úskalí chtějí setrvat v nejvyšší soutěži. V pátek doma porazili v životně důležitém utkání Hradec Králové 4:0.

Hlavní sponzor má nyní jiné starosti než podporu futsalu, tým vršil měsíce jednu porážku za druhou. Prohrál na půdě posledního Mělníka, podeváté v kuse. Ve 3. minutě přišel o jednu z opor týmu Tomáše Abrhama. Nic z toho Satany nezastavilo. Byli trpěliví. Byli v pravou chvíli úderní a přesní. Byli disciplinovaní.

Tohle mužstvo futsal umí, když chce.

V čase 2:14 bylo ale zle. Abrham po srážce s protihráčem upadl hlavou na palubovku, byl krvavě zraněn a dlouho se čekalo na záchranku, tak na tom byla opora špatně. Jinak ale vše hrálo do not Kladeňákům. Snad nejvýraznější postava mužstva, Petr Šnídl, připravil brzy lehkou úvodní trefu Müllerovi, ale chleba se lámal později. Hostům chytil brankář Sochůrek pár jasných šancí, jednou mu famózně pomohl i zmíněný Šnídl, aby v poslední minutě nezkušený bek Hradce Jošt vyrobil dva fauly a ten druhý potrestal z desítky Slavík – 2:0. Chyběly tři vteřiny do klaksonu!

Brzy po obrátce Čurda připravil třetí trefu Fitzelovi a Kladno se pak už hlavně pozorně bránilo očekávanému hradeckému tlaku. Navíc Veselý po pěkné otočce pět minut před koncem zvýšil.

„Sochůrek sice chytal výborně, ale jenom jeho výkon za naší výhrou po devíti porážkách nestál. Zůstane u nás do konce sezony a já věřím, že nám ještě k několika výhrám pomůže, protože jednička Mára Konečný zůstane na marodce delší dobu. Proti Hradci to jsme viděli ten správný SAT-AN. Bojovný, bez zbytečných příkras,“ uvedl po utkání trenér Jakub Jiránek.

V neděli ve 20 hodin hrají Satani dohrávku na půdě silného Tanga Brno. Pak je čekají ještě duely s Vysokým Mýtem a Spartou Praha. Jednou vyhrát asi budou ještě muset.

V tabulce se posunuli na deváté místo o bod před Třinec a o dva před Slavii, která v sobotu hraje doma s Helasem Brno. Do boje o záchranu spadl i Hradec, na ten Satani ztrácejí už jen bodík.

autor: Rudolf Muzika, Jan Murárik, KV

Foto ze zápasu ZDE

FK SAT-AN Kladno – Mados Hradec Králové 4:0 (2:0)
 
Branky a nahrávky: 4. Müller (Šnídl), 20. Slavík (pen.), 24. Fitzel (Čurda), 35. Veselý. ŽK: 30. Veselý

Kladno: Sochůrek (Smrkovský) – Müller, Abrham, Šnídl, Veselý, Jaráb, Slavík, Fitzel, Čurda, Hafenrichter. Trenér Jakub Jiránek.

Hradec: Menšl (Bartek) – Friedl, Černý, Holec, Srkal, Beran, Váňa, Fidra, Merkl, Jošt.