SATANŮM DLOUHÁ CESTA NEVADILA. Z TŘINCE VEZOU PLNÝ POČET BODŮ!

Satany čekala dlouhá cesta do Smilovic, kde hraje svá domácí utkání třinecký Likop. Satani chtěli navázat na předchozí výkony a naplno bodovat. To se také podařilo a domácímu celku nedovolili ani v jeho druhém utkání bodovat.

Vstup do utkání měl kladenský celek parádní. Hned při prvním střídání vyšly satanům dva signály, kdy po jednom z nich byl v brankovišti faulován Abrham a již ve 2. minutě sudí nařídil pokutový kop. Sám faulovaný si postavil míč na značku pokutového kopu, ale střelou doprostřed branky nechal vyniknout brankáře Sikoru. Satani se pak snažili držet míč a dostávat se kombinací do třinecké obrany. Vypracovali si tak několik slibných šancí, ale žádná z nich brankou neskončila. Na druhé straně Třinec hrozil z nacvičených standartních situací. Oba brankáři však žádnou ze střel za svá záda nepustili. Ke konci prvního poločasu se musel vytáhnout především Konečný, který Satany podržel v několika nebezpečných situacích po signálech Likopu.

Po bezbrankové první půli zůstali kladenští trpěliví a to se vyplatilo. Ve 25. minutě po nacvičené standartní situaci našel Jaráb přes šíři hřiště Junka, který si kličkou poradil s bráncím Baronem a vymetl šibenici Sikorovy branky - 0:1. Dalších deset minut viděli diváci podobnou hru jako v prní půli. Během následujících tří minut však satani rozhodli utkání ve svůj prospěch. Nejprve ve 34. minutě chyboval jinak skvěle hrající Cieslar na polovině hřiště, kde mu sebral míč Abrham, vyměnil si ho se Šnídlem a střelou na zadní tyč napravil své zaváhání ze 2. minuty - 0:2. O minutu později našel Výborný na levé straně Fitzela, který si v souboji jeden na jednoho poradil s Kantorem a zvýšil již na 0:3. V zápětí sáhli domácí po hře bez brankáře, ale místo ohrožení branky satanů, spíše drželi míč. Když se Třinec do šance nedostal, udeřilo na druhé straně. Ve 37. minutě Abrham rozehrával rohový kop, který nastřeloval na Jarába. U míče byl však dříve domácí Mendrok a uštědřil svému celku čtvrtou branku - 0:4. V zápětí se však při power-play dostal na dostřel branky třinecký Cieslar a nedal Konečnému šanci - 1:4. V poslední minutě zachytil Konečný střelu domácích a přes celé hřiště korunoval svůj kvalitní výkon brankou - 1:5.

Musíme také velmi poděkovat dvěma fanouškům SAT-ANu, kteří absolvovali dlouhou cestu za svým týmem a vytvořili pěknou atmosféru (i díky akustice haly), jako za celý kotel!

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete ZDE

SKP Likop Třinec – FK SAT-AN Kladno 1:5 (0:0)

Branky a nahrávky: 38. Cieslar (Baron) – 25. Junek (Jaráb), 34. Abrham (Šnídl), 35. Fitzel (Výborný), 37. vlastní, 40. Konečný. Rozhodčí: Tomeš – Pivoňka. ŽK: Opluštil, Mendrok (oba T.). Diváci: 130.

Třinec: Sikora (Kloda) – J. Cieslar, Mendrok, Buryan, Opluštil, Baron, Przyczko, Kantor, Hudzieczek. Trenér Josef Cieslar.

Kladno: Konečný – Junek, Fitzel, Výborný, Jaráb, Abrham, Trnka, Čurda, Šnídl, Fujdiar, Hafenrichter. Trenér Jakub Jiránek.