TANEC SE NEKONAL. SATANI BEROU BOD!

V pátém kole přivítal domácí SATAN na své palubovce brněnské Tango. Satani chtěli po týdenní pauze navázat na dobré výsledky i výkony a odčinit tak loňský domácí duel, který skončil debaklem 1:9.

První desetiminutovka patřila jasně brněnskému celku. Obzvláště pak první čtveřice hostů, vedena Belejem a Zárubou, dělala Satanům velké problémy. V několika šancích se ocitl Záruba, ale proti Konečnému se neprosadil. Poté se do šance dostal domácí Fujdiar, který pálil z levé strany. Kubíček však střelu zlikvidoval. Na druhé straně po samostatné akci Mareš netrefil branku. Tempo hry se začalo zvyšovat a v šanci se opět ocitl Belej, který nastřelil pouze vlastního spoluhráče a další šanci Záruby zlikvidoval Konečný za pomoci Junka. Poté brankou neskončil pokus Junka ani rohový kop Kladna. O chvíli později zkoušel štěstí Abrham, aby vzápětí připravil míč před prázdnou branku Trnkovi, který svůj pokus nasměroval jen vedle levé tyče. První poločas uzavřela střela Mareše, která orazítkovala tyč.

Satani se do druhého poločasu zvedli a začali dostávat hosty pod tlak. Byli to však brněnští, kteří se ve 26. minutě šťastně ujali vedení po dvou odrazech před kladenskou brankou 0-1. Netrvalo ale dlouho a Satani bleskově srovnali. Z nacvičeného rohového kopu se střelou na zadní tyč prosadil TOMÁŠ ABRHAM 1-1. Satany vyrovnávací gól nakopl a pokračovali v aktivitě. Ve 29. minutě pálil z dálky Čurda, jehož střelu Kubíček vyrazil. Míč se však dostal k Fitzelovi, který poslal Satany do vedení 2-1. Než se Tango oklepalo a nadechlo k závěrečnému tlaku, kladenští ještě ohrozili několikrát branku hostí. Ve 36. minutě po signálu z rohového kopu Záruba napálil bombou jen tyč a Belej nevyzrál z blízka na Konečného. Tango poté začalo hrát bez brankáře a ve 38. minutě srovnalo skóre Marešem 2-2. I za nerozhodného stavu pokračovalo Tango ve hře bez brankáře a mohlo rozhodnout ve svůj prospěch. Proti byl však kladenský Konečný, který opět předvedl skvělý výkon a Satani tak berou bod za remízu 2:2.

„Šlo o obrovskou bitvu,“ řekl kladenský trenér Jakub Jiránek a pokračoval: „Měli jsme velké štěstí. Tango bylo lepší. Byla na nich znát zkušenost. My jsme měli problémy s výjezdy. Hosté nás hodně presovali. Trenér Bartošek je na nás výborně připravil a my jsme se s tím těžko vypořádávali. Na šance bych to odhadoval osm-pět pro Tango. Ke konci jsme sice dostali smolný gól, ale dle mého je remíza zasloužená a pro diváky také zajímavá. Kdyby mi někdo před zápasem řekl, zda bych bral bod, tak bych mu to odkýval.“

Tango podle slov trenéra hrálo dobře hlavně v první dvacetiminutovce. „V prvním poločase jsme hráli celkem dobře. Čekali jsme na chyby, které Kladno dělalo. Měli jsme dát čtyři góly a byl by klid. Nedávali jsme šance a nebyli jsme důrazní před bránou. Kladnu jsme dovolili, aby se zvedlo,“ zlobil se Vlastimil Bartošek, „Ve druhé půli už to nebylo ono. Dali jsme sice gól, ale dva jsme dostali. Navíc po rohu, který jsem klukům ukazoval na videu. Nakonec jsme ještě dokázali vyrovnat. Zahrálo nám málo hráčů. Perfektní byli Záruba s Belejem, ostatní mě zklamali. Navíc nás vylapal výborný domácí brankář.“

FK SAT-AN Kladno – FC Tango Brno 2:2 (0:0)

Branky a nahrávky: 26. Abrham (Čurda), 29. Fitzel – 26. M. Mareš, 38. M. Mareš. Rozhodčí: Kresta – Melničuk. ŽK: Junek, Čurda (oba KLA). Diváci: 140.

Kladno: Konečný (Tetour) – Junek, Trnka, Výborný, Abrham, Fitzel, Jaráb, Šnídl, Čurda, Fujdiar, Pleyer, Pechr. Trenér Jakub Jiránek.

Tango: Kubíček (Bočánek) – Vlček, Svoboda, Mareš, Brůna, Buršík, Šidla, Belej, Záruba, Cenek, Tachtadžis, Chlad. Trenér Vlastimil Bartošek.

autor: KV; Michal Pavlík

Fotogalerie za zápasu ZDE
Gólový sestřih zápasu ZDE