Efutsal.cz : David Frič říká, že Kladno je stále na začátku cesty

Reprezentant David Frič je nejvýraznější hráčskou osobností SAT-ANu Kladno. Právě jeho jsme se zeptali na názor na aktuální postavení kladenského týmu v ligové tabulce. S umístěním je v klubu spokojenost, zároveň však David Frič připomíná připomíná, že tým je stále na začátku cesty.

 

Davide, Kladno nevstoupilo do sezóny právě dobře, první tři utkání jste prohráli. Nezačali jste v kabině nebo i ve vedení klubu propadat panice vzhledem k tomu, že máte letos vysoké ambice?

Bavili jsme se už před sezónou, že nás čeká těžký její začátek a že se může stát, že budeme mít po pěti kolech nula bodů. První tři kola byla "rozjezdová", proběhly nějaké pohovory po zápase s Tangem, které jsme nezvládli, v Teplicích už to bylo lepší a v Mýtě se podařilo konečně bodovat. Panikou bych to po třech kolech nenazýval a to nám pravděpodobně pomohlo.

Vaší bezbodovou sérii zlomila výhra ve 4. kole v Mýtě. Ulevilo se vám po zisku u tak kvalitního protivníka?

Myslím, že zápas v Mýtě nám pomohl, dokázali jsme hrát zodpovědně a výborně se povedla i obměna sestavy právě na tento zápas. Vzpruhou bylo i zjištění, že jsme schopni dávat góly a přehrávat tak kvalitního soupeře.

Naposledy jste vyhráli v Hradci, vyhráli jste přesvědčivě 0:4. Bylo to opravdu tak snadné, jak říká výsledek?

Určitě to nebylo lehké utkání a já osobně si myslím, že v Hradci nebude zas tak jednoduché sbírat body. Trenér Hoffman mužstvo dobře připravuje, jsou zodpovědní a velmi důrazní. Vstřelili jsme první gól a to nás uklidnilo, nemuseli jsme se nikam tlačit.

Ty jsi nezkušenější hráč týmu, takže je logické ptát se na to tebe: je kladenský tým už dobře sehraný, v ideální formě, nebo to bude ještě lepší?

Jsme na začátku cesty, kádr se hodně obměnil, stále máme zraněné hráče a se sestavou se pořád ještě dost míchá. Naše výsledky vycházejí ze zodpovědnosti směrem dozadu a dobrých výkonů gólmanů. Pracujeme na sehrávání a různých herních situacích.Věřím, že tým může jít ještě hodně výkonnostně nahoru.

Jak často v týdnu se Sat-Ani připravují?

V přípravném období jsme trénovali 3 krát týdně a sehráli 5 přípravných duelů, teď trénujeme dvakrát týdně. Všichni hrajeme fotbal a tak se v trénincích věnujeme pouze futsalovým nácvikům.

Nejde přehlédnout, že ze 7 utkání jste hráli jen 2x doma. Těšíte se na své fanoušky, doženou vás v pátek k výhře nad Helasem?

Zápas s Helasem může hodně napovědět, kde se budeme v tabulce pohybovat. Rádi bychom toto utkání v domácím prostředí zvládli a přitáhli další diváky do našich ochozů, to je ostatně také cíl, který máme. Chtěli bychom, aby se lidé naučili na SAT-ANy chodit pravidelně.

Co říkáš na současnou podobu tabulky? Je u některých týmů lepší postavení, než jsi před soutěží čekal, a naopak?

Pro mě je asi největší pozitivní překvapení tým Teplic, který hraje výš než jsem čekal. Odehráli jsme s nimi 2 utkání a nevěřil jsem, že jsou schopni porazit Tango ani Chrudim, gratuluju jim k tomuto husarskému kousku. Jinak aktuální podobu tabulky v této fázi ligy čekal. Náš tým je pro mě zatím taky pozitivním překvapením, nesmíme však usnout na vavřínech a dál poctivě pracovat. Reálnější představu ale budeme mít po 11 kolech, tam se ukáže, jak jsou týmy silné.