Frič: Na evropském šampionátu jsme nepropadli, o to samé se v lize pokusíme v Kladně

Na mistrovství Evropy do bojů o medaile nezasáhne, zato v domácí soutěži půjde z pohledu Davida Friče o hodně. Špílmachr kladenského SAT-ANu se chce vrátit s týmem na vítěznou vlnu.

David Frič (stojí vpravo nahoře vedle golmana) v reprezentačním dresu na posledním mistrovství Evropy v Belgii (Foto: česká futsalová reprezentace)

David Frič (stojí vpravo nahoře vedle golmana) v reprezentačním dresu na posledním mistrovství Evropy v Belgii (Foto: česká futsalová reprezentace)

Jaký byl evropský šampionát z pohledu zkušeného futsalisty, který musí skousnout vysokou porážku od Španělů a pouze plichtu s Chorvaty, která znamenala vyřazení z bojů o přední příčky?

Šampionát pro mne skončil tak trochu hořko-sladce. Dokázali jsme si, že umíme hrát futsal evropských parametrů, podle mě jsme sehráli tři výborné poločasy, ale ten poslední se nám úplně nevyvedl. Rezultovala z toho vysoká prohra s obhájci mistrovského titulu.

Jste zklamaný?

Zklamaný nejsem. Odehráli jsme maximum toho, na co momentálně v dané situaci máme. Kdybychom měli víc štěstí v utkání s Chorvatskem, mohli jsme ho vyhrát a postoupit. Ale z mého pohledu to takhle asi bylo spravedlivé, bylo to remízové utkání. Nejvíce si cením toho, jak fungoval náš tým a že jsme šampionát odehráli všichni na sto deset procent od první do poslední minuty, to je naše vizitka.

Kdy dorazíte na trénink SAT-ANu?

Účastním se čtvrtečního tréninku, ale nevím ještě, jestli ho absolvuji v plné zátěži, jsem totiž hodně unavený. Evropa byla náročná jak po fyzické, tak po psychické stránce. Co se týče Satanů, máme před sebou pět kol do konce základní části a k plné spokojenosti bych byl rád za deset bodů. To je pro mě splnění klubového cíle, který by nás posunul na čtvrtou nebo pátou příčku po základní části. Už se těším na kluky do kabiny a doufám, že se vrátíme na vítěznou vlnu.