FRIČOVA SPARTA PŘEJELA SATANY AŽ MOC DRSNĚ

Na tenhle zápas raději co nejdříve zapomenou. Futsalisté SAT-ANu Fight Kladno inkasovali na Spartě tvrdý fight (úder) v podobě devíti gólů. Slavil tak jediný Kladeňák – David Frič. Kladenský odchovanec ještě do léta za SAT-AN hrál, ale nyní je hrajícím koučem Sparty.

Hosté před Vánoci prožívají složité období. Před týdnem dostali ve Vysokém Mýtě sedmičku, pak sice doma statečně vzdorovali vedoucím Teplicím (1:3), ale teď přišel další debakl.

Zápas přitom začal velmi nadějně, když už ve 3. minutě zatáhl merunu Výborný a nádherně trefil šibenici.

Favorizovanou Spartu, která je čtvrtá v tabulce, gól rozhodil, jenže kvalitu přece jen má a do poločasu stihl skóre otočit na 2:1.
A to ještě gólman Konečný chytil pár šancí.

Kladno spoléhalo na tuhou defenzivu a po přestávce chtělo hrát aktivněji. Jenže hned v první minutě veterán Dlouhý zvýšil na 3:1 a začalo být zle.

Ještě víc ve 29. minutě, kdy se sparťané trefili hned dvakrát a pak už rozjeli gólostroj.

„Zkusil jsme odvolat brankáře, ale nepovedlo se a dostali jsme gól. Za stavu 4:1 už jsme byli i frustrovaní, nicméně nás to neomlouvá. Byl to suverénně nejhorší výkon sezony," líčil hrající asistent kouče Kladna Jiří Veselý.

Trefil se nakonec i David Frič, ale z Kladeňáků si tentokrát neutahoval. Jen prohlásil, že sparťané byli hodně nažhaveni a Kladno ve všech atributech přehráli. „Viděl, v jakém jsme rozpoložení a vycítil, že by to nebylo vhodné. Podali jsme ruce a řekli si čas," dodal Veselý.

Jeho tým musí rychle zvednout hlavy a koukat dál.

Čeká ho dvojice zápasů, v nichž by potřeboval na úvod druhé části soutěže bodovat. V Brně na Helasu (doma Satani vyhráli 3:1) a doma se Slavií (3:3). „Body nutně potřebujeme. Brno se však po špatném začátku chytilo," uvědomuje si Jiří Veselý.

Ten ještě poděkoval fanklubu kladensých fanoušků. Ti dorazili v solidním počtu asi patnácti lidí a opět se starali o atmosféru, byť je jednou pořadatel napomínal za vulgární pokřiky. "Byla to výjimka, jinak nám strašně pomáhají. Bohužel jsme je zklamali výkonem, nicméně jim musím poděkovat," dodal Jiří Veselý.

autor: Rudolf Muzika (KD)

AC Sparta Praha – FK SAT-AN Kladno 9:2 (2:1)

Branky a nahrávky: 8. Doša, 18. Zapletal (Vodecký), 21. Dlouhý (Rott), 29. Havrda (Vobořil), 29. Zapletal (Rott), 30. Zapletal (Vodecký), 34. Frič (Vozár), 38. Vobořil (Havrda), 40. Dlouhý – 3. Výborný, 36. Jaráb (Konečný). Rozhodčí: M. Černý – Lasch. ŽK: Doša – Junek.

Sparta Praha: Mareš (Vozár, Pytloun) – Sop, Doša, Vodecký, Dlouhý, Vobořil, Frič, Havrda, Kuč, Stejskal, Zapletal, Rott. Hrající trenér Frič David.

Kladno: Konečný (Veselý) – Trnka, Výborný, Abrham, Studený, Šnídl, Slavík, Fitzel, Junek, Čurda, Jaráb. Trenér Jakub Jiránek.