Futsalový manažer vyhlíží neújspěšnější sezonu kladenského SAT-ANu

Jan Pergler (Foto: KL)

Jan Pergler (Foto: KL)

Kladenské SAT-ANy vede do třetí ligové sezony. Na něm závisí, jaké posily se v mužstvu objeví. Ani před touto sezonou neseděl šéf klubu Jan Pergler s rukama založenýma v klíně.

 

V čem se nadcházející ligová sezona bude z pohledu klubu lišit od těch předchozích?

Věřím, že kvalitou hry. Kvůli tomu jsme mužstvo posílili o Friče s Pleyerem. Čekám lepší umístění než deváté místo v poslední sezoně, nebo osmé, jako v té předchozí. Máme teď mnohem zkušenější sestavu.

Jsou Frič s Pleyerem jediní zkušení hráči, v případě Friče se dá hovořit ve hvězdných superlativech, na které jste měl políčeno?

Měli jsme na ně políčeno delší dobu a jsem rád, že jejich přestup vyšel. O jiných podobně kvalitních hráčích jsme reálně neuvažovali.

Proč právě tihle dva?

Protože jsou spolu zvyklí hrát. S nimi k nám přišla sehraná dvojice hotových futsalistů. V Bohemians, kde naposledy působili, avizovali výprodej a bylo v celku logické, že by oba mohli chtít hrát v Kladně, protože Frič ti má zázemí a Pleyer v městě bydlí. Neměli s tím problém.

Musel jste při jejich přestupu sáhnout hluboko do kasy?

Doba už není nakloněná drahým přestupům. Určitě nás vyšli levněji, než kdybychom přestup realizovali před několika lety. Ekonomická krize zasáhla i český futsal…

SAT-AN opustila opora Šnídl. Nedokázali jste se domluvit, aby pokračoval v Kladně?

Já s ním ani nemluvil. Pozvánku na přípravu dostal, ale neukázal se tu. U nás byl jen na hostování a teď prý trénuje se Spartou, která tvoří nový tým.

Máte za sebou první přípravný zápas, ve kterém SAT-AN porazil Mělník. Jak jste hodnotil hru mužstva?

Jsme spokojený s výsledkem i s předvedenou hrou. Ukázalo se, že máme na čem stavět a výkony hráčů se budou ještě zlepšovat. Frič s Pleyerem zvedli úroveň a je vidět, že zbytek mančaftu se jim chce vyrovnat. Očekávám mezi nimi boj o základní sestavu. Když na sobě nebudou pracovat, může se i takzvaným oporám stát, že se do ní nevejdou.

Kde svůj tým na konci základní části soutěže vidíte?

V našich silách je šesté místo. Na úplnou špičku to zatím stále nebude. O čtyři místa za suverénní Chrudimí se podělí Tango, Teplice, Benago a zřejmě Vysoké Mýto, se kterým bychom se chtěli měřit.

autor : kladenské listy