Kdo přišel, neprohloupil: Kladenský SAT-AN srazil neporažené Teplice!

Futsalisté teplické Balticflory v této sezoně konečně poznali jak chutná porážka. Suveréni nejvyšší soutěže sklonili hlavy před bojovností SAT-ANu, který jim nasázel pět branek. SAT-AN Kladno – Balticflora Teplice 5:3 (0:0). Kladenští se v tabulce Chance futsal ligy posunuli na čtvrté místo.

SAT-ANi se postarali o největší senzaci sezony - Teplice v Kladně poprvé poznali, jak chutná porážka! (Foto: KL)

SAT-ANi se postarali o největší senzaci sezony - Teplice v Kladně poprvé poznali, jak chutná porážka! (Foto: KL)

Tepličtí do té doby ztratili v třinácti duelech pouhý bod a v tabulce za sebou drží i Chrudim. V tom čtrnáctém však jejich série skončila. SAT-ANi totiž v utkání s Teplicemi znovu ukázali, že dokážou směle konkurovat absolutní české špičce.

Na vítězství Kladenských by asi vsadil jen fantasta, anebo fanoušek, odhodlaný za svou víru v sílu SAT-ANu utratit poslední korunu. Tepličtí do Kladna přijeli v nejsilnější sestavě a na hřiště vyslali ligové hvězdy Pinta, Ferreiru, Rafaela, Holého či Novotného.

Proti nim nastoupily v bílých dresech semknuté formace bojující v duchu hesla „jeden za všechny, všichni za jednoho“. Každou čtveřici SAT-ANu jistil v brance opět skvělý Marek Konečný. Ten odchytal poločas bez inkasované branky, a když si k němu přidá druhou půli z utkání s Chrudimí, má na svém kontě celý duel s čistým kontem proti nejlepším mužstvům Chance futsal ligy!

SAT-ANi skvěle odbránili úvodní dějství utkání. Sice se takřka nedostali ke střele, ale zato odcházeli do šaten klidnější, než Balticflora… Druhý poločas nabídl divákům dokonalé drama.

Do vedení šli po nevídaném sólu Čurdy překvapivě domácí. Tepličtí zapnuli na nejvyšší obrátky a Holým vyrovnali. Brankostroj nebral konce, když se o minutu později trefil přesně do vinglu teplické branky Hafenrichter a krátce po něm Fitzel proměnil penaltu za sražení Chrobáka. Pro oba střelce to byla první branka sezony, u Fitzela o to pikantnější, že vyběhl na hřiště z lavičky náhradníků jen na tu penaltu… To samé si zopakoval ještě dvakrát, ale proměnil už jen jeden pokutový kop.

Druhé brance domácích předcházelo vyloučení Friče. Ten s přerušením hry zbytečně nakopl balon do soupeře a vyfasoval červenou kartu. „Věděl jsem, že ho asi trefím, ale na vyloučení to podle mne nebylo. Doufám, že za to bude trest pouze na jedno utkání,“ uvedla pro Listy opora SAT-ANu. Kladenští se po ztrátě zkušeného hráče ještě více semkli, přesto Tepličtí dokázali dvakrát kontrovat. Dopředu se totiž častěji vysouval gólman Thiago, který také zařídil přesnou střelou druhou branku Balticflory. Hned nato srovnal skóre Novotný.

Když už se zdálo, že štěstěna jazýčky vah překlopí na stranu hostů, Výborný utekl obráncům a zavěsil k tyči vysunutého Thiagy. A to si ještě „dovolil“ Fitzel zahodit druhou penaltu. Vše pak napravil v posledních vteřinách utkání.

„Kluci odehráli zápas podle mého gusta. Jezdili po zadku, v obraně nedělali fatální chyby a trefovali branku. Všichni zasluhují pochvalu. Kdo mě svým výkonem překvapil? Nikdo. Například Marek Chrobák splnil svůj úkol a zařídil penaltu, Tomáš Fitzel, o kterém vím, že umí penalty, dvě ze tří proměnil, Honza Čurda potvrdil, že má stoupající výkonnost, Marek Konečný zase, že patří k nejlepším gólmanům ligy. Zkrat Davida Friče byl zbytečný, jeho vyloučení přísné. Chtěli jsme ze čtyř posledních kol v tomto roce získat šest bodů, což jsme splnili. V pátek hrajeme právě to čtvrté utkání na hřišti dalšího favorita ligy brněnského Tanga a můžeme jen překvapit,“ hodnotil současnou formu SAT-ANu jeho trenér Petr Hlaváč.

Branky: 23. Čurda, 25. Hafenrichter (Pleyer), 30. Fitzel (pen.), 37. Výborný, 40. Fitzel (pen.) – 24. Holý (Ferreira), 33. Thiago, 33. Novotný

SAT-AN fight club Kladno: Konečný – Vašák, Veselý (C), Hafenrichter, Müller, Výborný, Fitzel, Pleyer, Frič, Čurda, Abrhám, Chrobák, Jaráb

Trenér: Petr Hlaváč

FC Balticflora Teplice: Thiago (Kalina) – Bruno, Pinto, Kiliján, Ferreira, Rafael, Novotný (C), Ribeiro, Sláma, Salák, Holý, Žák

Trenér: Bruno Barbosa

Nejlepší SAT-AN: Konečný