Kladenský SAT-AN se pokusí zvládnout brněnské Tango

Do Kladna míří kanonýři. Brněnské Tango totiž v úvodním kole Chance futsal ligy přejelo Plzeň hladce 14:1 a věří si i na SAT-ANy. Kladenští ovšem mají pro strach uděláno, a tak se fanoušci mohou těšit na parádní podívanou.

Ilustrační foto: KL

Ilustrační foto: KL

Hosté přijedou v roli posledních finalistů play off, což by u nich mohlo vést k podcenění kladenského soupeře. V minulé sezoně Tango doma s Kladnem remizovalo, od SAT-ANů pak odjelo s těsnou porážkou.

„Čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů téhle sezony. V té minulé jsme s nimi sice udělali čtyři body, ovšem nesmíme si myslet, že to tak bude stále. Musíme vyrážet ze zabezpečené obrany do nebezpečných brejků a s dávkou potřebného štěstí s nimi sehrajeme vyrovnanou partii,“ míní Tomáš Fitzel, který v posledním vzájemném utkání nastřílel Tangu dvě branky.

Domácí si budou muset dávat pozor na ostrostřelce Beleje a Seidlera, kterým výtečně sekunduje letní brazilská posila Taverna.

„Podle mého na ně platí tvrdý futsal s pozornou obranou. Těžko se dá od nás čekat, že budeme diktovat tempo hry. Necháme je hrát a budeme jim sbírat balony od nohy,“ vidí šance SAT-ANu štírek Marek Chrobák. „Jsou náchylní na důraznou hru soupeře a z toho bychom měli těžit. Slabinu u nich vidím na psotu gólmana,“ přitakává Chrobákovi letní posila David Frič.

Utkání v pátek začne v půl deváté večer a fanoušci jsou zváni do sportovní haly.

.

Autor: Jan Murárik