Konečný: Na Helasu to musíme hlavně odbojovat

Stačilo několik nepovedených zápasů a kladenští futsalisté se z předních příček ocitli na sedmém místě. Stále to sice stačí na účast v play off, ovšem bez valných vyhlídek na postup z prvního kola. Mnohem větší šanci na semifinále budou mít ze čtvrtého či pátého místa.

Gólman SAT-ANu Konečný (Foto: KL)

 

O návrat na lepší příčky si zahrají v pátek na hřišti Helasu Brno, které je v tabulce páté, dva body před SAT-ANem. Když Kladenští vyhrají, posunou se v tabulce výš, prohrají-li, zůstanou stále na sedmém místě. Utkání to nebude pro Kladenské vůbec jednoduché. Do Brna si totiž vezou porážku z podzimního vzájemného duelu (0:5).

„Teď vyhrajeme zase my. Soupeře moc dobře znám a vím, že to tam musíme hlavně odbojovat. Myslím si, že kdo v pátek udělá první chybu a inkasuje, ten prohraje celý zápas. Do konce základní části ligy máme čtyři zápasy a z nich chceme udělat minimálně devět bodů. S jejich sbíráním bychom měli ale začít co nejdřív,“ říká Marek Konečný, gólman a opora SAT-ANu, která do Kladna přišla právě z brněnské futsalové líhně.