Mladí Satani se přiblížili postupu do Final four

Kladno – Třetí hrací den mládežnické nejvyšší futsalové soutěže vyzněl pro týmy SAT-ANu Kladno velmi dobře. Dalšímu ze zástupců Kladenska – Čechii Slaný se v mladší kategorii nedařilo.

 

Kladenská osmnáctka v hale v Plzni porazila Českou Lípu 5:1 a domácí výběr 3:2.

„Výkony kluků mají stoupající tendenci a pomalu dosahují loňských parametrů. Je vidět, že touží po úspěchu," těší trenéra Jiřího Veselého, jehož tým atakuje druhou pozici, jež by znamenala stejně jako před rokem  postup do Final four.

Momentálně jsou Satani třetí o skóre za Slavií a mohou litovat nevydařeného prvního turnaje, kdy podlehli o bod pátým Teplicím (3:4) a prvnímu Mělníku (1:5). Právě tito soupeři se jim postaví opět, a to 4. ledna v Kladně.

„Kvůli úvodnímu zaváhání hrajeme každý zápas o všechno. V Plzni to zvládli hráči perfektně. Po Novém roce chceme stáhnout ztrátu  na Mělník a utrhnout se Teplicím,"  prozradil Veselý.

Šestnáctiletí porazili Slaný 4:0, remizovali s Plzní 4:4 a prohráli s Českou Lípou 3:4. Veselému ani tak nevadilo, že s Plzeňáky přišli o vedení 4:1.

Víc ho mrzel zápas s Lípou, která dala vítěznou branku půl minuty před koncem po standardce  Satanů.
„Je to otázka zkušeností. na klukách však je vidět, že turnaj od turnaje rostou. Chodí ve stejné sestavě a mají zájem." pochvaloval si kouč, jehož potěšilo,  že se ve hře začínají projevovat věci z tréninku.

„Dokonce jsme vstřelili branku po nacvičené standardní situaci," uvedl Veselý, jemuž se líbí zápal mladíků.

Satani jsou pátí, zatímco Slanému patří polední osmá příčka. Vedle Kladna (0:4), podlehlo Plzni i (0:10).

Kladenští mají v příštím kole doma první Mělník a sedmé Teplice, Čechie bude hrát rovněž 4. ledna v hale Slavie proti třetím domácím a šestému Benagu.