Müller: Do role statistů nás Chrudim nepošle

V sestavě SAT-ANu vyčnívá nejen vysokou postavou, ale především poctivým futsalem. V druhé čtyřce dává hře smysl a svým důrazem ničí soupeřovy obranné šiky. David Müller patří ke strůjcům současného kladenského úspěchu, kdy se SAT-AN nečekaně vyhřívá mezi futsalovou elitou.

David Müller (Foto: KL)

David Müller (Foto: KL)

S pražským Benagem jste odehráli zřejmě nejlepší utkání před domácím publikem v téhle sezoně. Ovšem, aby se dalo hovořit o dokonalém výkonu, nesměli byste si vybrat tradiční slabší chvilku v utkání, když jste soupeře k sobě pustili na rozdíl jediné branky. To vás vedení o tři branky natolik uspokojilo, že jste přestali hrát důrazně?

Dá se to tak říct. V době, kdy vstřelili ty dvě branky, jsme hráli už nějakou chvíli pasivně. Oni pak měli ještě několik šancí na vyrovnání skóre, ale my ostatně taky. Ke konci se hra už přelévala nebezpečně na obě strany. Asi jsme i přesto sehráli zatím nejlepší utkání, srovnatelné s výhrou nad Slavií.

Ale Benago je asi jiná úroveň než Slavia, nebo se mýlím?

Samozřejmě. Benago je futsalově někde jinde, než Slavia. Ale my byli na Benago velmi dobře takticky připravení. Vrátili jsme jim dvě vysoké porážky z minulé sezony.

Splnili jste trenérovy pokyny na sto procent?

Trenér se byl na Benago dvakrát podívat a připravil nás přesně tak, jak to na soupeře platilo. Tedy jeho pokyny jsme splnili až na to chvilkové zaváhání… Podle Petra Hlaváče jsme měli hrát osobku na Rodka a taky nám řekl, co dělat při jejich standardních situacích. Rodka skvěle pohlídali Michal Jaráb s Kamilem Výborným.

Měl jste pocit, že hraje Benago proti vám naplno?

(úsmívá se) Benago hraje podle mne každý zápas naplno. Jestli se někomu snad zdálo, že Benago do toho nedává, co je v jeho schopnostech, tak to možná vypadalo ze začátku utkání, kdy se pomaleji rozjížděli.

Jak si stojí SAT-AN v téhle sezoně u soupeřů? Má u nich velký respekt?

Určitě nás soupeři nepodceňují. Berou nás vážně už proto, v jakém jsme nyní postavení. Porážíme silné týmy, vozíme body z cizích hřišť. Asi se z nás nebudou třást v Chrudimi, což je docela pochopitelné vzhledem k jejich obrovské kvalitě. A možná ani v Teplicích, kde je to dané tím, že mají mužstvo plné cizinců, kteří SAT-AN neznají a navíc vedou ligu…

Před lety jste zažil s Kladnem semifinále play off. Je současný SAT-AN slabší nebo silnější než ten úspěšný semifinálový tým?

Současný SAT-AN je silnější. Tenkrát byla liga navíc na slabší úrovni, než je dnes.

Právě Chrudim přijede v pátek do Kladna odehrát dvanácté ligové kolo. Na co se můžou diváci těšit?

Do role statistů nás Chrudim nepošle, to mohu za mužstvo slíbit. A když se nám proti nim podaří odehrát podobný zápas, jako v předminulé sezoně doma v play off, tak můžou diváci těšit na oboustranně pěkný futsal. Byl jsem se na Chrudim podívat, když v Pardubicích hráli v rámci kvalifikace do Final Four a když prohráli dva zápasy za sebou, tak jsem prohlásil, že bychom je do třetice mohli dorazit (směje se).

.

Autor: Jan Murárik