SAT-AN budí respekt! ERA-PACK si v Kladně nedovolil otevřít hru…

Kladenský futsal odolal mistrovské Chrudimi a ze hřiště odešel s čestnou prohrou. Era-Pack si dojel do Kladna pro povinné tři body, ale proti minulým utkáním v Kladně vyhrál tentokrát jen 3:0 (0:0). Oba týmy přitom předvedly velmi pěkný futsal.

Kladenští se ve druhé půli Chrudimským vyrovnali v produktivitě - oba týmy totiž vyšly díky zodpovědné obraně naprázdno (Foto: KL)

Kladenští se ve druhé půli Chrudimským vyrovnali v produktivitě - oba týmy totiž vyšly díky zodpovědné obraně naprázdno (Foto: KL)

Kladenští mohli favoritovi zkomplikovat situaci, kdyby Müller využil aspoň jednu ze dvou slibných situací před soupeřovou brankou. A tak trestali hosté.

V sedmé minutě slavili hned dva přesné zásahy za Konečného záda. Třetí a poslední gól vidělo slušně zaplněné hlediště sportovní haly ve čtrnácté minutě, kdy se nechali zkušeným Marešem vyškolit dva kladenští hráči a Konečný se už mohl pouze otočit za přesnou střelou k tyči. Kladenský gólman poté chytil do konce duelu pět šest jasných gólovek soupeře.

Jestliže bychom mohli domácí pochválit v prvním poločase za příkladnou bojovnost, pak za výkon po změně stran zasluhují potlesk v stoje! Svou obranu totiž vysunuli až před branku Era-Packu, čímž mistrovi způsobili nečekaně velké potíže.

Chrudimští se totiž nedostali ke své kombinační hře, neměli vůbec čas na rozehrávku. Kladenští v těchto fázích utkání předváděli, proč jsou v horní půlce ligové tabulky. Leč skvělý výkon neokořenili góly. Zřejmě největší šanci spálil ke konci Vašák, jenž nešťastně vykopl míč z prázdné branky, místo aby ho tam jen doklepl. SAT-ANi si už závěr zápasu i velmi příznivé skóre pohlídali.

„Dva góly jsme dostali z ničeho a jeden jsme si dali zadkem. Škoda neproměněných dvou příležitostí v úvodu utkání. V druhém poločase jsme se jen ujistili, že když makáme od začátku do konce nadoraz, můžeme se silnými týmy sehrát minimálně vyrovnanou partii,“ hodnotil zápas šéf SAT-ANu Jan Pergler.

Spokojený byl také trenér domácích Petr Hlaváč: „Kluci odevzdali maximum. Myslím, že jsme našim fanouškům připravili pěkný furalový zážitek. Škoda jen té osudové minuty, kdy jsme obdrželi dva zbytečné góly. Kdybychom v té době vedli my, mohl se zápas třeba vyvíjet v náš prospěch.“

Kladenští futsalisté odehrají další kolo Chance futsal ligy až 13. prosince doma proti Teplicím (20.30).

SAT-AN fight club Kladno: Konečný – Junek, Vašák, Veselý, Hafenrichter, Müller, Výborný, Pleyer, Frič, Čurda, Abrhám, Chrobák, Jaráb

Nejlepší z Kladenských: Konečný