SAT-AN Fitzel: Tanga, i když patří mezi favority, se bát nemusíme

Měl patřit k oporám futsalového SAT-ANu. Předpoklady však zhatilo zranění kolene v letní přípravě. Tomáš Fitzel od té doby sledoval zápasy svého týmu buď v roli diváka, nebo ze střídačky coby náhradník. Tedy až do utkání s Teplicemi. V něm se za pět vteřin zapsal jako nejlepší střelec, aniž by se zapojil do běžné hry!

Třikrát vystřelil na branku a dvakrát trefil gól. Tomáš Fitzel penalty umí. (Foto: KL)

Třikrát vystřelil na branku a dvakrát trefil gól. Tomáš Fitzel penalty umí. (Foto: KL)

Vy jste byl s trenérem předem domluvený, že na případnou penaltu půjdete vy?
Nic jsme předem nedomlouvali. Po vyloučení Davida Friče asi trenérovi blesklo hlavou, že penalty kopat umím, tak mě na ně poslal (usmívá se). Navíc proti Teplicím jsem ji v přípravě proměnil.

S čím jste téměř celý podzim marodil?
Před ligou jsem si v Rakousku při velkém fotbale zranil na pravé noze sval, který ohýbá koleno. Dva měsíce jsem nemohl vůbec nic dělat.

Zranil jste se tedy na noze, kterou jste proti Teplicím proměnil dva ze tří pokutových kopů…
I když mě to pořád ještě tahá, tak penalty s tím kopat můžu.

Měl jste strach, že nedáte?
Neměl. Vím, kam je kopnu, a záleží jen na tom, jestli mi míč nesjede z nohy, jako při té druhé penaltě, kterou jsem nedal. Podle mne rozhodčí tou první penaltou kompenzoval vyloučení Friga (Frič). Asi se mu hodilo, že ji Mára Chrobák tak pěkně zařídil (směje se).

Považujete se za penaltového specialistu?
Rád na ně chodím. Pět z pěti penalt v lize asi nedám, ale na tři z pěti si věřím.

Na lavičce už sedíte poměrně dlouho. Čekal jste, že byste proti Teplicím mohl aspoň chvilku hrát?
Klukům to šlape. Asi trenér neměl důvod, aby mě tam aspoň na chvíli poslal. Upřímně říkám, že to nenesu lehce, ale snažím se brát svou situaci pozitivně. Věřím, že v novém roce do ligy naskočím.

Jaký bude zápas na hřišti brněnského Tanga?
U nás jsme od nich sice dostali výprask, ale v minulé sezoně jsme je porazili a u nich jsme uhráli remízu. I když patří mezi největší favoriti ligy, bát se jich nemusíme.