SAT-AN Jaráb: V Plzni se vrátíme ke střílení branek

V posledním kole sice vyšel naprázdno, ostatně jako celý SAT-AN, přesto stále patří k nejlepším kanonýrům celé Chance futsal ligy. Šest vstřelených branek vyneslo Michala Jarába na vrchol střelecké tabulky kladenského klubu. V rozhovoru pro Listy prozradil, co mu vyladilo střeleckou mušku a co může platit na Plzeň, pátečního soupeře SAT-ANu.

Michal Jaráb (Foto: KL)

V úterý jste před televizními kamerami prohráli vysoko s brněnským Helasem, přičemž nikdo z vás nedokázal vsítit ani čestnou branku. Proč jste vyšli naprázdno?
Protože Brno dobře bránilo. Vzadu to šikovně zavřeli a zřejmě se poctivě připravovali na naši silnou zbraň -  standardky.

Z tribuny se fanouškům výkon kladenského týmu příliš nelíbil. Jaký jste měl z vašeho výkonu pocit na hrací ploše?
Bylo nesmírně těžké dostat se k jejich bráně. Hráli hodně u sebe, v bloku. Nám navíc chyběl pohyb…

Před tímhle zápasem jste uhráli šňůru utkání bez porážky. A Helas nebyl papírově silnější než vy. Nepřispěli jste k jeho výhře náhodou tím, že jste Brňany podcenili?
Nemyslím si, že bychom Helas podcenili. Podle mého názoru nám chyběl ten správný chtíč, který by nás hnal za vítězstvím. Soupeř chtěl vyhrát víc než my. Je možné, že jsme si po té sérii bez porážky mysleli, že to proti Helasu půjde samo.

Vyschnul vám osobně střelecký prach?
Doufám, že ne. Proti Helasu jsem mohl aspoň v jedné ze dvou šancí proměnit. Snad se zase trefím už teď v Plzni. Bylo by škoda se střílením branek přestat, když mám kolem sebe tak skvělé hráče. Hraju totiž ve čtyřce, která hraje futsal…

Co musíte hrát na Plzeň, abyste se po utkání radovali z výhry?
To samé, co jsme hráli naposled doma se Slavií a pak v Hradci. Zodpovědnou obranu a proměňovat šance. V Plzni se dá vyhrát a my tam taky vyhrajeme.