SAT-AN je nejúspěšnějším sportovním klubem v Kladně

Pohled na futsalovou tabulku zahřeje duši kladenského fanouška. Do pátku se totiž hráči SAT-ANu udrží mezi elitní ligovou čtyřkou, což znamená, že jsou momentálně nejúspěšnějším sportovním klubem v Kladně.

SAT_ANi si poradili s Vysokým Mýtem 3-2 (Foto: KL)

SAT_ANi si poradili s Vysokým Mýtem 3-2 (Foto: KL)

Na čtvrtou příčku se Kladenští vyhoupli po výhře na Vysokým Mýtem 3:2 a svým fanouškům tak dali pádnou odpověď na otázku – co se SAT-ANem udělala vánoční přestávka?

„Podle mne byla zbytečně dlouhá a podle toho taky vypadala úroveň dnešního zápasu. Oba týmy ho většinu odchodily. Určitě by se našly termíny, jak od Vánoc do desátého ledna odehrát aspoň jedno další kolo… Takhle soutěž dokončíme někdy v květnu,“ hořekoval nad termínovou listinou kouč domácích Petr Hlaváč.

Jeho svěřenci měli proti Nejzbachu mírně navrch. Soupeř nechal doma nejen přehnanou tvrdost, kterou již proslul, ale z různých důvodů také spoustu hráčů. A v osmi lidech, byť s reprezentačním gólmanem Gerčákem, mohli na výhru proti profesorsky hrajícímu SAT-ANu zapomenout.

Domácí sice hosty pustili nabídnutou vyrovnávací brankou do zápasu, rodící se drama ale utnul rázně proměňenou penaltou Fitzel.

„V pátek proti Spartě musíme hrát lépe, byť výkonnostně jsou na tom Pražané hůř než Nejzbach. Kdybychom chtěli opakovat výkon proti Mýtu mohlo by se nám to vymstít,“ dodal Hlaváč.

Branky: 4. Pleyer (Frič), 19. Jaráb (Frič), 37. Fitzel (pen.) – 9. Beran (Bouška), 22. Šabata (Beran)

Nejlepší SAT-AN podle Listů: Konečný

SAT-AN fight club Kladno: Konečný (Tetour) – Junek („C“), Vašák, Müller, Výborný, Fitzel, Pleyer, Frič, Čurda, Abrhám, Jaráb

Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák („C“) – Münzberger, Šabata, Molnár, Bouška, Brychta, Vágner, Beran, Michalec