SAT-AN naskočil ve Vysokém Mýtu na vítěznou vlnu

Futsalisté kladenského SAT-ANu přejeli Nejzbach Vysoké Mýto na jeho hřišti 5:2! Nejenže oslavili první výhru po třech porážkách v nové sezoně, ale především překvapili soupeře výbornou hrou i střeleckou produktivitou. Nejzbach totiž patří mezi favority ligy a do tohoto zápasu nepoznal v sezoně hořkost porážky.

SAT-AN už má na svém kontu první výhru (Foto: KL)

SAT-AN už má na svém kontu první výhru (Foto: KL)

Kladenská kanonáda vypukla po změně stran. Do té doby domácí drželi s výborně hrajícím SAT-ANem vyrovnanou partii. Jaráb trefil při power play domácích branku přes celé hřiště, předtím ještě Frič proměnil exkluzivní sólo, Müller neminul prázdnou klec a chybnou rozehru Nejzbachu potrestal Výborný. Domácí se zmohli pouze na gól z trestného kopu.
Kladenští od začátku na Mýtské vlítli a nenechali je produkovat, na co jsou zvyklí. Od ještě vyššího debaklu je při střele Chrobáka branková konstrukce. Tu při dalším pokusu tentýž hráč dokázal ve vyložené pozici přestřelit.
„Do Mýta jsme jeli s cílem získat první body a podařilo se nám to. Vyvarovali jsme se chyb, které jsme udělali v utkání s Teplicemi a hráli jsme především jako kolektiv. Výborně nám zachytal brankář. Utkání se lámalo ve chvíli, kdy proti nám rozhodčí písknul velmi sporný trestný kop za údajnou hru brankáře rukou mimo brankoviště. To nás správně nakoplo a zlomili jsme utkání zodpovědným a cílevědomým výkonem. Důležité je, že jsme v tomto utkání neinkasovali žádné karty. Pokud budeme hrát jako včera s Mýtem, můžeme být v tabulce vysoko. Je ovšem potřeba zůstat na zemi a přistupovat k utkáním se stejnou pokorou,“ komentoval podařený zápas David Frič.
V tom dalším čeká kladenský tým pražská Sparta. „Věřím, že to na Spartě zvládneme. Kvalitu na to zvláště směrem dopředu máme,“ dodal Frič.

branky SAT-ANu:  Jaráb 2, Výborný, Müller, Frič
SAT-AN fight club Kladno: Konečný, Vašák, Hafenrichter, Müller, Výborný, Chrobák, Frič, Junek, Pleyer, Jaráb, Kubík.