SAT-AN Pleyer: Náš výkon má vzestupnou tendenci, ale nejlepší hru jsme ještě nepředvedli

Hattrickem a dvěma přihrávkami se stal největší hvězdou futsalového utkání SAT-ANu s pražskou Slavií. Petr Pleyer v současné době potvrzuje roli hráče, bez kterého se základní sestava kladenského týmu neobejde.

Petr Pleyer (Foto: KL)

Petr Pleyer (Foto: KL)

Proti Slavii to byl zřejmě váš dosud nejlepší ligový zápas v kladenském dresu. Souhlasíte?

Z pohledu statistiky je to jasně můj nejlepší zápas, ale i kdybych měl o něco horší bilanci, tak herně jsem se skutečně cítil dobře. První tři zápasy jsme se jako tým sehrávali a na place se hledali. V posledních kolech sice mají naše výkony vzestupnou tendenci, ovšem nejlepší výkon jsme proti Slavii nepředvedli, máme na víc. Však také byla o poločase zápasu v kabině trochu bouřka. Kromě trenéra zvedli hlas i někteří hráči.

Kdo v kabině hecuje nejvíc?

Mezi velké hecíře patří hlavně Frigo Frič a David Müller.

Jak hodnotíte své kladenské angažmá v porovnání s těmi předchozími?

Poprvé hraju v tak mladém týmu. V Kladně je dost kluků, kteří se futsal stále učí, nemají s ním tolik zkušeností. V Ecoinvestmentu či v Bohemce jsem měl kolem sebe velmi zkušené, ostřílené borce s množstvím reprezentačních startů. Hráli jsme ale profesorský futsal. V Kladně je to více bojovné i běhavé.

Máte pocit, že kladenští mladíci vnímají, že se od vás zkušených mohou lecčemu přiučit?

Zkušení hráči v SAT-ANu mají těm mladým klukům určitě co dát. Například od Friga se mohou učit, jak řešit standardní situace. Však také díky jeho standardkám jsme Slavii přehráli.

V tandemu s Michalem Jarábem jste Pražanům vstřelili pět ze šesti branek. Jak jste se dali dohromady?

Hrajeme spolu zhruba od třetího kola. K sobě nás dal trenér a myslím, že to byla dobrá volba, svědčí nám to. Michal je dobrý na balonu i do kombinace. Není důvod nás rozdělovat. Jestli v nás Kladno našlo střelce, tak to musíme v dalších zápasech potvrdit.

Vaše branky by mohly v příštím kole pokořit Hradec Králové na jeho hřišti. Budou Váchodočeši snadným soustem?

Mohly by být (směje se). Hradec by proti nám mohl hrát podobně jako Slavia. Zřejmě taky trochu zalezou a nikam se nebudou hnát. Teď jsme psychicky nahoře a to nám může v Hradci příznivě zahrát do karet. Horší by bylo, kdybychom tam vyhrát museli…