SAT-AN se představí v televizi jako hostitel. Hostem futsalového přenosu je brněnský Helas

Aktuálně šesté místo a k tomu čtyři uplynulá kola bez porážky. Tahle statistika staví v následujícím utkání kladenský SAT-AN do role favorita. Na jeho hřišti se totiž v televizním duelu představí brněnský Helas, tým který se v tabulce dívá Kladnu na záda. Zahajovací hvizd sudího zazní v úterý v šest hodin večer.

Kladenský SAT-AN může proti Helasu prodloužit svou sérii bez porážky na pět zápasů (Foto: KL)

Televizní přenos je v Chance futsal lize pokaždé sportovní svátek. Fanoušci futsalu v celé zemi hodnotí nejen herní projev týmů, ale také halu domácího mužstva či zaplněné ochozy. A za ty se SAT-AN nemusí stydět. Má totiž jedny z nejlepších fandů celé soutěže.

SAT-AN se ovšem nemusí v současné době stydět ani za herní projev. Může ho ovlivnit premiéra před televizními kamerami? „Když budu mluvit za sebe, tak můj výkon televizní kamery neovlivní. Beru ten zápas jako každý jiný. Přeci jen jsem těch televizních zažil už několik. Ale výkon některých mladších to ovlivnit může. Budou se chtít ukázat, budou více nahecovaní. Jen doufám, že v pozitivním slova smyslu,“ míní legenda kladenského futsalu David Müller.

„Pro nás to je utkáni pravdy. Když vyhrajeme, hodně nám to pomůže a posuneme se tam, kde chceme být,“ říká reprezentant v barvách SAT-ANu David Frič. Brněnský rodák Marek Konečný soupeře zná z kladenské sestavy asi nejlépe: „Jsou hodně silní v individualitách. Hráči jako Cupák, Lacko, Sýkora a Havel dokažou rozhodovat zápasy. Slabinou by paradoxně mohlo být právě vytížení Cupáka, který hraje až pětatřicet minut a mohl by se unavit,“ zdůrazňuje kladenský gólman.

„Bereme pouze výhru. Ale nebude to vůbec jednoduchý zápas. Aspoň se ukáže, kam skutečně v lize patříme,“ dodal talentovaný futsalista Tomáš Abrham.