SAT-AN se přes klopýtnutí v Brně drží v horní polovině tabulky

Letošní rok zakončili kladenští futsalisté porážkou na hřišti brněnského Tanga 2:4 (1:3). I přes porážku zůstává SAT-AN po čtrnácti kolech v horní polovině tabulky, na pátém místě. Druhou lednovou sobotu přivítají Kladenští doma Vysoké Mýto.

Tomáš Fitzel sice v Brně neproměnil penaltu, ale ani opak by zřejmě Kladnu k bodu nepomohl (Foto: KL)

Tomáš Fitzel sice v Brně neproměnil penaltu, ale ani opak by zřejmě Kladnu k bodu nepomohl (Foto: KL)

V Brně narazili hosté na jednoho z favoritů soutěže. O tom, že tři body nakonec zůstanou doma, rozhodlo Tango už v prvním poločase. Ve třech minutách vstřelilo tři branky, na které Kladenští, bez distancovaného Friče, reagovali pouze jednou přesnou střelou.

Po změně stran mohli hosté přidat druhý zásah, ovšem Fitzelovu penaltu brněnský gólman bravurně kryl. Poté rozhodčí vyloučili Chrobáka a domácí přidali pojistku v podobě čtvrté branky. Kladnu se podařilo jen kosmeticky upravit konečný výsledek. „Tango bylo ve druhém poločase hratelné. Ovšem rozhodčí nás poslal do oslabení za faul, který si vybral on sám. Na vápně byly na mě tři čtyři zákroky, trochu jsme se v soubojích pošťuchovali a já dostal červenou… Svou první v kariéře jak ve futsalu, tak ve fotbalu,“ viděl oslabení SAT-ANu Marek Chrobák.

V prvním lednovém utkání půjde SAT-ANu na domácí půdě o návrat na čtvrtou příčku. Musí však ve vzájemném duelu porazit Nejzbach Vysoké Mýto.

„V první půlce to bylo podobné jako s Teplicemi. Bohužel, udělali jsme nějaké chyby a oni nás potrestali. Pak jsme také za stavu 3:1 nedali tři gólovky a vše navíc podtrhl rozhodčí, který celý zápas pískal na jednu stranu, nesmyslným vyloučením. Myslím, že nám chybělo i trošku štěstí co jsme do teď měli,“ hodnotil utkání Marek Konečný.

Branky: 12. Kovács (Brůna), 13. Svoboda (Záruba), 15. Seidler (Brůna), 31. Seidler (Kovács) – 17. Veselý (Chrobák), 33. Fitzel (Výborný)

Karty: 29. Brůna (TAN) – 10. Abrham (KLA), 11. Čurda (KLA), 33. Hafenrichter (KLA) 30. Chrobák (KLA)

FC Tango Brno: Kubíček, Chadzidis, Svoboda, Brůna, Kovács, Šidla, Belej, Záruba, Havel, Seidler, Rogerinho.

SAT-AN fight club Kladno: Konečný, Junek, Veselý, Pleyer, Fitzel, Čurda, Výborný, Chrobák, Abrham, Hafenrichter, Vašák.