SAT-ANi výhrou nad Benagem potvrdili, že jsou letos hodně silní

Poctivá hra ze zabezpečené obrany. Nic jiného, než oblíbená slova trenérů i hráčů, se na dnešní utkání nehodí. Tak solidně odmakaný zápas totiž fanoušci SAT-ANu doma už dlouho neviděli. Kladenští porazili pražské Benago 3:2 (1:0).

SAT-ANi výhrou nad Benagem potvrdili, že jsou letos hodně silní (Foto: KL)

SAT-ANi výhrou nad Benagem potvrdili, že jsou letos hodně silní (Foto: KL)

Domácí od prvních minut hýřili zdravým sebevědomím, které v úvodu podpořil nádherným gólem ze standardní situace Junek. Hosté nehráli zle, ovšem veškerá jejich úsilí o srovnání skóre ničil vynikající brankář Konečný. V závěru poločasu mohl dvakrát zvýšit náskok Frič, leč při svých pokusech trefil břevno a tyč. Pleyerovi pak vystihl kličku do prázdné branky gólman Benaga.

Po změně stran Frič výtečně zahrál rohový kop, v „sousoší“ Benaga našel českou uličku a posadil balon Jarábovi přesně na placírku. Osm minut před závěrečným hvizdem Abrham zužitkoval Čurdův nohejbalový oblouček od postranní lajny.

Zhruba ve stejný okamžik však Kladenští ztratili kontrolu nad vývojem zápasu. Dovolili hostům stáhnout skóre na rozdíl jediného gólu a fanouškům připravili pětiminutové drama. Pleyer v něm utopil sólo v parádní kličce, na druhé straně si Konečný poradil s několika ošemetnými střelami. Především jeho zásluhou si SAT-ANi připisují tři body a usazují se minimálně na jedno kolo mezi čtyřčlennou elitou Chance futsal ligy.

„S výsledkem i hrou jsem spokojený. Brankář Konečný konečně ukázal, že chytat umí. Nebýt jeho, tak jsme Benago neporazili,“ uvedl po utkání šéf SAT-ANu Jan Pergler.

Kladenští sehrají další ligové utkání už v pátek, kdy od 20.30 hostí mistrovskou Chrudim.

Branky: Junek, Jaráb, Abrham

SAT-AN: Konečný – Frič, Junek, Jaráb, Pleyer, Müller, Abrham, Čurda, Výborný, Fitzel, Chrobák, Vašák, Tetour

Nejlepší hráč SAT-ANu: Konečný