SATANI NEVYHRÁLI, VEZOU ALESPOŇ BOD

Kladenští jeli do Hradce pro 3 body. Tím by se posunuli v tabulce právě před Hradec na pátou příčku. To se sice nepodařilo, ale po atraktivním a náročném utkání vezou alespoň bod za výsledek 4:4.

V prvních minutách byli aktivnější domácí a zahrozili několika nebezpečnými pokusy, které však Konečný zlikvidoval. Kladenským mírně vázla kombinace, a tak v 11. minutě zkusil vystřelit z pravé strany Čurda a jeho střela zapadla k zadní tyčy - 0:1. Hradec však kontroval v témže střídání Chromkem - 1:1. Situace se opakovala o 7 minut později. Po nacvičené akci Satanů se ke střele dostal Müller a jeho pokus dorazil do branky Čurda - 1:2. Hradec však bleskově odpověděl. Ve stejné minutě šli sice kladenští do brejku, který však sporně zastavila píšťalka sudích. Nařízen byl trestný kop z 11 metrů pro domácí. K míči se postavil Friedl a jeho střela se nešťastně otřela o Pleyera a skončila v brance Satanů - 2:2.

Druhá půle začala pro hosty tragicky. Již po 6 vteřinách se sám před Konečným objevil Fidra a pohodlně dostal domácí do vedení - 3:2. Satani se po chvilce oklepali a začali hradecký Mados přehrávat. Ve 26. minutě se po asistenci Jarába potřetí prosadil Čurda a hattrick byl na světě - 3:3. Satani mohli strhnout vedení na svoji stranu o chvíli později. Za šestý faul se k desetimetrovému kopu postavil Fitzel, ale jeho střelu brankář hostí vyrazil. Udeřilo tak na druhé straně. Roh Satanů hradečtí zachytili a šli do brejku. Štěstí ve skrumáži před brankou měl Chromek a strhl vedení na stranu Madosu - 4:3. Satani sáhli po power play a hned z prvního útoku srovnali. Na konečných 4:4 srovnával Abrham.

„Hrálo se divácky velmi atraktivní utkání. Zápas byl emotivní až do poslední vteřiny zápasu. Chvíli vedli hosté a chvíli my. Mám pocit, že remíza tomuto utkání sluší a je spravedlivá,“ řekl hradecký trenér Petr Hoffmann.

Po zápase si liboval i kladenský kouč Jakub Jiránek: „S domácím trenérem jsme se shodli, že kdyby tento zápas dávali v televizi, tak by se o futsal začalo zajímat mnohem víc lidí. Zápas byl atraktivní. Padlo hodně branek po hezkých akcích. Emoce byly na hřišti i v hledišti. Měli jsme nějaké šance, které jsme proměnili, ale dostali jsme hloupé branky. Hradec Králové ukázal svou kvalitu. Oproti loňsku se hodně zlepšil a podle mého nebude doma moc bodů ztrácet. Zápasy to byl hodně hezký a měl úplně vše.“

Opět musíme poděkovat fanouškům Blue devils, kteří  přicesovali do Hradce v hojném počtu (zatím nejpočetnější výjezd) a podporovali Satany po celé utkání. I oni mají zásluhu na tom, že z Hradce neodjíždíme s prázdnou.

autor: KV, Michal Pavlík

Sestřih všech branek z Hradce ZDE


Mados MT Hradec Králové – FK SAT-AN Kladno 4:4 (2:2)

Branky a nahrávky: 11. Chromek (Fidra), 18. Friedl, 21. Fidra (Chromek), 39. Chromek – 11. Čurda (Müller), 18. Čurda (Müller), 26. Čurda (Jaráb), 39. Abrham. Rozhodčí: Milner – Nagy. ŽK: Veselý, Jaráb, Abrham (vš. KLA). Diváci: 200.

Hradec Králové: Menšl (Mašek) – Friedl, Srkal, Beran, Holec, Černý, Chromek, Váňa, Merkl, Fidra, Vydarený. Trenér Petr Hoffmann.

Kladno: Konečný (Veselý) – Junek, Čurda, Fitzel, Jaráb, Pleyer, Výborný, Abrham, Trnka, Slavík, Müller, Veselý. Trenér Jakub Jiránek.