U-18 a U-16 : Satani pokukují po druhém místě

Kladno – Třetí hrací den čeká v sobotu nejvyšší mládežnické soutěže futsalistů. Jednou z hal, kde se bude zítra hrát, je městská sportovní v Kladně, která bude příští sobotu hostit také čtvrté kolo.

 

V osmnáctkách budou mladí Satani usilovat o druhou příčku, jež by jim na konci základní skupiny zajistila Final for. Svěřence trenéra Petra Hlaváče čekají souboje s prvním Mělníkem, Teplicemi a Plzní.

V prvních utkáních s nimi získali pouze bod! „Teď bychom chtěli alespoň sedm, abysme si udrželi naději na druhé místo," prozradil Hlaváč, s tím, že bodovat s Mělníkem bude obzvlášť těžké.

„Má ve svých řadách reprezentanty do jedenadvaceti let a také kluky, kteří pravidelně nastupují v první lize," přiblížil kvality lídra tabulky. Na druhou stranu si jeho tým už navykl na futsal, takže očekává vyrovnanější souboj než byl ten první (2:5).

„Kondičně jsme na tom dobře, a to je kolikrát v této kategorii důležitější než taktické prvky," doplnil Hlaváč.

Výrazné zlepšení je vidět na šestnáctiletých borcích, které čekají stejní soupeři. „Oproti začátku sezony hrají vyrovnaná utkání. Dobré je, že jsme získali z Dukly brankáře Jiřího Krse," řekl trenér a dodal, že u mladších je to složitější, poněvadž se s futsalem víceméně seznamují.

V mladší kategorii hraje také slánská Čechie, již čekají v hale Slavie duely s domácími a Benagem. Dosáhne na první bodík?