Satani upekli prvotřídní senzaci, sťali lídra!

Kladno – Metál za takticky vyspělý a nesmírně bojovný výkon by si zasloužili futsalisté Kladna. Odměnou jim ale nebylo vyznamenání, nýbrž senzační skalp lídra nejvyšší soutěže Teplic! Satani vyhráli 5:3

 

„Byli jsme na ně připravení. V první řadě nás ale podržel brankář, bez toho se nedá nad Teplicemi vyhrát. Kluci tam nechali srdce," uznale pokyvoval hlavou trenér Petr Hlaváč.

Gólman Konečný zářil zejména v úvodních minutách, kdy vytasil několik těžkých zákroků. Hlavně jeho zásluhou skončila půle bez branek.

Po obrátce se hrál atraktivní futsal, který nastartovala Čurdova trefa na 1:0. Severočeši však brzy vyrovnali, aby stejně rychle vrátil Satanům vedení svým prvním ligovým gólem Pavel Hafenrichter.

A že se  načekal. Bylo to dlouhých 56 zápasů!  Moc však nescházelo a zívající bránu minul. „Spadl mi kámen ze srdce, že jsem to vůbec trefil. Myslel jsem, že to jde vedle. Pak to naštěstí spadlo do šibenice," popsal své pocity kladenský bek.

Pak jeho tým přečkal krušné chvíle, když se po Fričově vyloučení ubránil přesilovce. Na 3:1 odskočili Satani díky penaltě v podání Fitzela, který si k ní odběhl ze střídačky.

Domácí hráli bez vykartovaného kapitána Junka, jenž trpěl na tribuně. Než přinesl synovi párek, bylo srovnáno! Severočechům k tomu stačila půlminutka. „Tím, že jsem se vrátil, jsem přinesl klukům štěstí," se smíchem tvrdil Petr Junek.

Vítězný gól zařídil Kamil Výborný, který se tím pasoval na hrdinu utkání.

Podle něj, si na Teplice věřili.„Šli jsme do zápasu s tím, že body zůstanou na Kladně. I když nás Teplice na začátku utkání přehrávaly, díky bojovnosti a trpělivosti jsme to vydrželi. Jezdili jsme po zadku a za píli jsme byli odměněni góly," prohlásil Výborný.

Poslední minuta patřila Fitzelovi, jenž nejprve nedal desetimetrový kop, aby šest vteřin koncem ze stejné standardky určil  výsledek. Aniž by si zahrál, dal dvě branky!

Kapitán poražených Jiří Novotný litoval promarněných šancí v prvním poločase.

„Tam jsme byli o dvě třídy lepší než Kladno," mínil s tím, že po vedoucí brance soupeře se jim proti houževnatému protivníkovi nehrálo dobře. „Nezbývá než mu poblahopřát," řekl Novotný.