SATANI VYDRŽELI VZDOROVAT JEN POLOČAS

Sny o porážce neporazitelných se nenaplnily. Kladenští futsalisté podlehli na půdě Teplic 1:8 (1:2).

SAT-ANi vzdorovali vedoucímu celku Chance futsal ligy něco málo přes poločas. Jen vynikající výkon brankáře Konečného uchránil hosty od dvouciferného výprasku. Svou dobrou formu potvrdil chycenou penaltou.
 
Ve druhém poločase si Tepličtí dělali, co chtěli. Zahodili dva desetimetrové kopy i několik vyložených šancí ze hry. „Počet našich proher v druhých poločasech, to je snad zápis do knihy rekordů,“ poznamenal David Müller, který v zápase absentoval kvůli nemoci.
 
„Teplice hrají úplně jinej sport než my. První půlku jsme se celkem drželi, ale dostali jsme smolné góly. Pár šancí jsme měli, ale další branky jsme nepřidali," uvedl po utkání Marek Konečný.
 
Čtyřmi brankami se blýskl domácí útočník Michal Salák: „Zápas byl hodně těžký. V prvním poločase jsme se trápili. Měli jsme hodně šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Pak jsme vedli dva-nula a minutu před koncem jsme si řekli, že již neinkasujeme. Jenže za deset vteřin faul, penalta a soupeř snížil. To nebylo příjemné. Ve druhé půli jsme chtěli hrát stejně rychlý futsal na jeden nebo dva doteky a pak už se dařilo.“
 
Kladenští, kteří se drží na devátém místě, ztrácejí na osmou příčku, účast v play off, čtyři body a na sedmou deset.
Do konce základní části zbývá šest kol. 
 
autor: Jan Murárik, Michal Pavlík
 
FC Balticflora Teplice – FK SAT-AN Kladno 8:1 (2:1)
 
Branky a nahrávky: 18. Alberto (Marcio), 19. Salák, 24. Marcio (Kovács), 24. Kovács, 36. Sláma (Marcio), 39. Salák (Holý), 39. Salák (Novotný), 40. Salák (Holý) – 20. Fitzel. Rozhodčí: Milner – Kresta. ŽK: Jeronimo, Kovács, Marcio (vš. TEP).
 
Teplice: Jeronimo (Kalina) – Kovács, Marcio, Novotný, Murilo, Holý, Sláma, Alberto, Salák. Trenér Giva.
 
Kladno: Konečný (Tetour) – Abrham, Výborný, Hafenrichter, Slavík, Jaráb, Fujdiar, Player, Čurda, Fitzel. Trenér Jakub Jiránek.