Skvělá atmosféra mezi SAT-ANy věští úspěšnou sezonu

Přípravou prošli bez porážky v základní hrací době a jejich herní projev je příslibem pro začátek sezony. Trenér Petr Hlaváč má pro své futsalové SAT-ANy jen slova chvály.

Futsaloví SAT-ANi vstupují do sezony v dobré formě (Foto: KL)

Futsaloví SAT-ANi vstupují do sezony v dobré formě (Foto: KL)

V posledním přípravném utkání před ligou jste přehráli pražskou Slavii. Pro diváka to byl atraktivní zápas se spoustou branek hraný ve vysokém tempu. Jste tedy dobře připraveni na mistrovské boje?

V přípravě jsme až na jedno utkání neprohráli v základní hrací době, takže jsme dobře připraveni. Jsem spokojený s nasazením hráčů, s jakým do zápasů a zvláště do toho posledního nastupovali. Nejsem spokojený s proměňováním šancí. Slavii jsme měli porazit o pět šest branek a ne o gól… Na druhou stranu jsme předváděli nacvičené akce a kluci hráli dobře.

Hraje dobře většina kádru, nebo, stejně jako v minulých sezonách, jen největší opory?

Jsem přesvědčený o tom, že tentokrát máme nejlépe poskládané mužstvo. Je v něm více futsalové kvality. Proti Slavii nehrál například Fitzel, Pleyer či Veselý, nechali jsme část zápasu sedět Müllera s Fričem a zápas jsme stejně dotáhli do vítězného konce. Mám z čeho vybírat, což je pozitivní.

V SAT-ANu hraje pořád ještě dost fotbalistů. Nemáte obavy, že vám jejich povinnosti ve velkém fotbale naruší složení sestavy v rozehrané sezoně?

Tohle hrozí akorát u Máry Chrobáka a Jirky Veselého, kteří hrají třetí ligu. U ostatních se časté absence kvůli fotbalu nebojím. Většina našich hráčů jsou už futsalisté.

SAT-AN sleduji třetí sezonu a za sebe mohu říct, že atmosféra v mužstvu je asi nejlepší, co kdy byla…

Taky si to myslím. Takhle optimistickou náladu nepamatuju. Tohle k nám do kabiny přinesl David Frič. Je to správný hecíř. Ani rozmíšky mezi jednotlivci se zatím žádné neobjevily a já věřím, že to tak zůstane celou sezonu. Kluci táhnou za jeden provaz. Tohle není obvyklé klišé o kabině, ale fakt. Kabinou se dá mnoho zápasů rozhodnout.

Uvidíme, jestli atmosféra nezhoustne, až se někteří nedostanou do základní sestavy. Jaké je složení obou čtyřek?

Jejich základy jsou dané a mohou se jen doplňovat. Kvality na lavičce máme dost. Když se podíváte na složení mužstva tak jeho základ třeba pro úvodní zápas ligy v Chrudimy je daný – Frič, Pleyer, Müller, Junek, Jaráb, Abrhám, Fitzel, Čurda, Výborný, Hafenrichter. Nejmenoval jsem Chrobáka a Veselého, protože dávají zatím přednost velkému fotbalu, a Veselý je navíc zraněný. A musím také zdůraznit, že nerozlišuju první a druhou čtyřku!

V pátek jedete na hřiště Chrudimy, suveréna ligy a opět největšího favorita na titul. Z toho se dá usuzovat, že pro SAT-AN začíná sezona až druhým kolem…

Takhle to neberu, ale jsem rád, že s Chrudimí hrajeme první kolo. Chrudim je dobrá na to, abychom se dostali do zápasového rytmu bez toho, že nás bude mrzet porážka. Ta samozřejmě mrzí i s Chrudimí, ovšem vzhledem ke kvalitě jejich týmu, který patří do evropské špičky, si nemůžeme dělat na jejich hřišti přehnané ambice. O překvapení se samozřejmě pokusíme.

 

autor: kladenské listy