Tango zametlo se Satany parket

19. kolo ChFL: FC Benago Zruč n. S. - SAT-AN Kladno 6:0, 27. února 2013.

19. kolo ChFL: FC Benago Zruč n. S. - SAT-AN Kladno 6:0, 27. února 2013. Autor: Deník/ Michal Pavlík

včera 10:50

Kladno – S nechápavým výrazem v tváři opouštěli palubovku po utkání s brněnským Tangem futsalisté Kladna. Před zápasem 2. kola nejvyšší soutěže věřili, že soka mohou porazit. V úvodní desetiminutovce však čtyřikrát inkasovali a nakonec utrpěli debakl 1:9!

 

Kladno mělo v prvním poločase dost velkých možností k vstřelení branky. Dokázal to pouze Výborný, který prvním kladenským gólem sezony snižoval na 1:4. Tady se zápas rozhodoval, protože další Satani nevyužili a naopak šli do pauzy za  stavu 1:6.

Nebývá to zvykem, tentokrát si ale trenér Petr Hlaváč postěžoval na rozhodčí. „My jsme byli v prvním poločase špatní, oni však ještě horší," prohlásil s tím, že jeho tým měl zahrávat minimálně jednu penaltu.

Na sklonku půle navíc přišel o vyloučeného Abrhama. „Tím se nám rozpadla souhra jedné čtyřky," posteskl si s tím, že sám také udělal chybu, když do branky nenominoval Tetoura. „Konečný ani Čížek nás nepodrželi," konstatoval.

Mužem zápasu byl brněnský Michal Seidler. Ke čtyřem brankám přidal stejný počet asistencí. „Chtěli jsme dát brzo góly, a to se nám podařilo," pochvaloval si český reprezentant a připomněl, že v loňské sezoně nedokázali Satany porazit.

Vítězství je tudíž satisfakcí pro spoluhráče a obzvlášť pro něj, poněvadž jarní souboj nedohrál kvůli vyloučení.

„Kladno ale má dobrý tým. Jsou tam výborní hráči jako Frič, Pleyer nebo Junek," dodal. Také si pochvaloval fakt, že Tango dávalo všechny góly do prázdné branky. Náramně se mu dařily kombinace při rychlých kontrech.

Obzvlášť hořkou pilulku musela spolknout dlouholetá opora domácích Jiří Veselý, který nastoupil k svému stému prvoligovému utkání.

Kladno – Brno 1:9 (1:6).
Branky: 14. Výborný – 5. Chadzidis, 5., 6., 17, Belej, 9. Kovács, 20., 21., 29., 33 Seidler.

Autor: Jiří Nagy