Ze Sparty s bodem spokojenost

Kladenští futsalisté přivezli z Prahy cenný bod. Po vyrovnaném utkání remizovali díky vynikajícímu Tetourovi v brance se Spartou 1:1 (1:1). Po výhře v Mýtě je to druhý zápas v řadě bez porážky.

Sparta kladenský SAT-AN nepřetlačila (Foto: KL)

Sparta kladenský SAT-AN nepřetlačila (Foto: KL)

Zatímco v prvním poločase spoléhali Kladenští především na vysoký presink, ve druhém se do šancí dostávali především domácí po rychlých výpadech do obrany SAT-ANu.

Tam ale několikrát narazili na neprostupného Tetoura v bráně. Ten dokázal zneškodnit čtyři vyložené šance a ještě vytěsnit balon na břevno. Pokud zrovna sparťany nepřiváděl skvělými zákroky k zoufalství, strašil je rychlým a zároveň velmi přesným zakládáním kladenských útoků.

„Zápasu remíza sluší. Oba mančafty měly chvíli navrch, ale v koncovce se nikomu nedařilo otočit skóre na svou stranu,“ komentoval děj utkání sparťan Petr Šnídl, v minulých sezonách hráč Kladna.

O jedinou branku hostí se postaral David Frič. „Na pomalejším povrchu jsem snad ještě vrcholový futsal nehrál. Guma, na které Sparta svá domácí utkání hraje, je extrémně pomalá a hru jen zdržuje. Tento duel měl s ligovou úrovní málo společného, ale my jsme díky gólmanovi za bod rádi,“ uzavřel páté ligové kolo v podání SAT-ANu jeho reprezentant.

Příští zápas sehrají Kladenští v pátek večer před svým publikem s pražskou Slavií.

Branka SAT-ANu: Frič

Nejlepší z Kladenských: Tetour

Sestava SAT-ANu: Tetour, Frič, Pleyer, Junek, Müller, Chrobák, Jaráb, Výborný, Hafenrichter, Vašák, Kubík, Konečný

.

Autor: Jan Murárik